Milla studerar 2016-2019 kandidatlinjen i dokumentärfilm på Stockholms Dramatiska Högskola. Innan hon började studera på STDH utbildade hon sig till TV-produktionsspecialist på Kaggeholms Folkhögskola, och har jobbat flera år i produktion, bl.a. som castingdirector, SAD samt produktionsledare för reklamfilm, FAD, regi och producent för kortfilm samt skrivit manus och redigerat.

Hon har en bakgrund som skådespelare och har studerat teater på Santa Monica College i Los Angeles, och bl.a Calle Flygare Teaterskola.

Hennes kortdokumentär ”Det som bleker” visades på Tempofestivalen 2016, och filmen “His Ghost Fell Out visades på Göteborgs Filmfestival 2018.

Driver sedan 2017 Escathon tillsammans med Martin Bergh.

 
millaround.png
 
martinstanding.png

Martin började jobba som skådespelare 2009 efter två år på Calle flygare teaterskola i Stockholm. Filmintresset tog sedan överhanden och Martin har en kandidatexamen i filmvetenskap och projektledning från Stockholms universitet och Utrecht universitet.

Martin har också gått 1 år på röda korsets folkhögskola där han studerade dokumentärfilm i kursen “dokumentär i världen”.

Har erfarenhet som projektledare, producent, casting director, second assistant director, regissör, filmfoto och stillbildsfoto.

Driver sedan 2017 produktions och castingbolaget Escathon tillsammans med Milla Bergh.